Presseklipp

Ap og Senterpartiet vil innføre fornyet vurdering for kreftpasienter

Aftenposten - Login - 26.05.2017
Både Arbeiderpartiet og Senterpartiet mener det må bli enklere for dødssyke kreftpasienter å få hjelp til å komme med i studier eller veiledning til eksperimentell behandling.

Kreftbehandling - Norge ligger på verdenstoppen i forekomsten av tarmkreft: - Den nye behandlingsmetoden kan redde liv

Dagbladet - 26.05.2017
Tarmkreftscreening kan i beste fall forebygge eller oppdage tarmkreft på et tidlig stadium, ifølge forskeren som leder det nasjonale pilotprosjektet for tarmkreftscreening.

Medisinprofessor: Norske kreftpasienter forskjellsbehandles

Aftenposten - Login - 25.05.2017
Kreftpasienters mulighet til å få utprøvende behandling avhenger av hvor de bor og hvor ressurssterke de er, mener professor Steinar Aamdal.

Nyheter - NRK Nyheter - NRK

NRK - 23.05.2017
Anbefaler tarmkreftscreening Nasjonalt råd for prioritering i helsetjenesten anbefaler å innføre tarmkreftscreening i Norge, skriver Legeforeningen i en pressemelding.

Screening for den enkelte og kunnskap for alle

Tidsskrift for Den norske legeforening - 22.05.2017
Norge får sitt tredje kreftscreeningprogram. Nå må vi tenke nytt for å utnytte vår fordel som kunnskapsgenerator for helsetjenestene og folkehelsearbeidet.

Sigmoidoskopi og testing for blod i avføringen - en sammenlignende screeningstudie

Tidsskrift for Den norske legeforening - 22.05.2017
I Norge og globalt er tykk- og endetarmskreft et stort helseproblem. Tarmkreftscreening er kanskje den mest effektive metoden for å minimere konsekvensene av sykdommen for pasientene og samfunnet.

Møte mandag den 15. mai 2017

Stortinget Saker og Publikasjoner - 16.05.2017
Formalia President: Olemic Thommessen Minnetale over tidligere stortingsrepresentant Kaci Kullmann Five Presidenten: Ærede medrepresentanter! Tidligere stortingsrepresentant Karin Cecilie Kullmann Five gikk bort den 19.

HPV-vaksine til gutter i revidert nasjonalbudsjett

Legemiddelindustriforeningen - 11.05.2017
Fra og med skoleåret 2018/2019 får gutter i 7. klasse tilbud om gratis HPV-vaksine. - Det er svært gledelige nyheter at også gutter får tilbud om HPV-vaksine.

Behov for mer fleksibel praksis

Dagens Medisin - 08.05.2017
Prioriteringsdebatten Behov for mer fleksibel praksis - Ved prioriteringer mellom grupper med ulik grad av behandlebarhet kan streng gradering av betalingsvillighet være urettferdig. Helseministeren bør vurdere en mer fleksibel praksis.

Haien møter Aksel Braanen Sterri

STOFF - 03.05.2017
Hvordan var det å komme ut av skapet som nazist? Altså, det var nesten en litt sånn ut-av-deg-sjæl-opplevelse. Jeg var på påskeferie og så hadde NRK et stort bilde av trynet mitt og STIPENDIAT KALT NAZISYMPATISØR på forsiden, lissom.